Opnieuw “Struinen langs tuinen” 22 juni a.s.

Struinen langs tuinen in de wijk – lopend of op de fiets – hebben we eerder georganiseerd en dat was steeds een succes.

Inmiddels is de laatste keer al weer een paar jaar geleden en zijn er nieuwe groene plekken ontstaan en op al bestaande plekken is de beplanting gegroeid. In de Historische Fruittuin bijvoorbeeld, is inmiddels al volop geoogst, hebben de vakken een mooie begrenzing gekregen van gevlochten wilgentenen en is er een vaste groep vrijwilligers die het onderhoud doet. Daarnaast zijn er jonge geveltuinen waar nog goed te zien is hoe het tuintje aangelegd is en hoe er klimrekken voor de gevelplanten bevestigd zijn. En natuurlijk willen we iedereen wijzen op de asielbakken in de wijk waar – vergelijk het met de mini-boekenkastjes – gratis stekken gebracht en gehaald kunnen worden.
Naast vergroening van de eigen (voor-)tuin is Risdam-Noord ook kampioen adoptiegroen.

Doe mee, kom kijken, laat je eigen vergroening zien!


Op zaterdag 22 juni van 11.30 tot 15.00 uur
In je eigen wijk kijken hoe andere bewoners de wijk vergroenen en kleurrijker maken is gezellig, brengt je op ideeën, en brengt je in contact met wijkgenoten. Risdam Noord Groen zorgt voor een rustplek met koffie en thee op de route en onderweg zijn er gratis stekken en zaden, dus je komt niet met lege handen thuis.

OPROEP:
RNG werkt op dit moment een route uit en we nodigen u uit om uw tuin aan te melden. Als u tijdens de route thuis bent om iets te vertellen is dat extra leuk maar noodzakelijk is dat niet.
Om praktische redenen kunnen we niet alle hoeken van de wijk opnemen in de route en richten we ons op tuinen langs de openbare weg. Als u graag uw tuin of andere vergroening buiten de route wilt laten zien, meld dat ons, voor een extra vermelding voor fietsers of wandelaars met geoefende benen.

De route loopt globaal van de Historische Fruittuin aan de Opgang via o.a. de Kerketuin en de Kosterstuin door het Wijkpark naar de Paardenweide en eindigt bij de Theekruidentuin aan Ossenweide.
Woont u aan of dichtbij deze route en wilt u uw tuin laten zien mail dan naar nieuwsbrief@risdamgroen.nl of bel 0639777904 (met Resi)

In verband met de korte voorbereidingstijd ontvangen we eventuele aanmeldingen graag voor 12 juni.
LEUK ALS U MEEDOET!!
De route zal op 22 juni op te halen zijn bij het begin en eindpunt of te downloaden op onze site.
Nadere info volgt ook via de nieuwsbrief.
Noteer alvast de datum.