Wordt vrijwilliger en krijg groene vingers

Inmiddels alweer de nodige jaren geleden zagen bewoners van Risdam-Noord dat er wat schortte aan het groen in onze wijk. Dus besloten zij gezamenlijk daar wat aan te doen, maar hoe?
Zelf zagen zij wel dat er onvoldoende aandacht voor onze wijk was, maar kennis hoe dat aan te pakken ontbrak. Dus zochten en vonden zij medestanders die wat meer kijk op het groen hadden en zo ontstond Risdam-Noord Groen
!

Inmiddels met een kerngroep van zo’n tien leden die maandelijks bijeenkomt en allerlei activiteiten ontplooit. De meest bekende daarvan zal de jaarlijkse plantjesmarkt wel zijn, bij wijkcentrum “De Cogge”, maar als men een rondje door de wijk gaat zal men op allerlei plekken het resultaat van onze aandacht aantreffen. De Historische Fruittuin, asielbakken, de bloemrijke strook bij winkelcentrum De Korenbloem, het Leekerbos tussen Stijgbeugel en A7. Teveel om op te noemen.
Naast de leden van de kerngroep zijn er ook nog vrijwilligers van raad en daad, die bijspringen als geflyerd of in, bijvoorbeeld, de fruittuin gewerkt moet worden.Misschien lijkt het uit mijn verhaal wel dat we over genoeg mensen kunnen beschikken, maar we denken dat er in Risdam-Noord vast wel meer mensen zijn te vinden die hun bijdrage willen verlenen aan het vergroenen van onze wijk.
Want de groep heeft veel aan blijk van betrokkenheid vanuit de wijk en handen uit de mouwen als het nodig is.
Denk niet;”Ik heb helemaal geen verstand van werken in het groen”. Dat is helemaal niet nodig, maar het is o zo leuk om samen met anderen daarmee bezig te zijn en de kennis komt vanzelf.
Je bent zelf je baas en kan komen en gaan wanneer je wil, maar het risico bestaat natuurlijk wel dat eenmaal samen met dat gezellige groepje, daar nog een uurtje aanplakt.

Kom op en meld je. en bijvoorbeeld, help die mannen in het Leekerbos, die eenmaal in de maand in het bos harken en snoeien, een handje. Dat gezellige groepje vrijwilligers die het plantenzaad uitsorteren voor de onder meer de plantjesmarkt en kijk vooral om je heen wat kan vergroenen.
Het zo leuk! Meld je aan bij Henk secretaris@risdamgroen.nl

De zaadwerkgroep bijeen

Harken in de Fruittuin