Asiel voor planten in Risdam-Noord

Wat doe je met planten uit je tuin die óver zijn? Toch niet in de kliko? Maak een ander blij met wat boventallig, te veel, te groot of ongewenst is!

In de wijk zijn op drie plaatsen asielbakken geplaatst. Dit zijn plekken waar tuinplanten tijdelijk onderdak kunnen krijgen tot ze ergens welkom zijn. Buurtbewoners kunnen ze gratis meenemen naar een plekje in hun tuin. Net zoiets als de boekenkastjes die overal staan: hier mag je brengen en halen. Je vindt ze in de Historische Fruittuin (Lange Akker-Kosterstuin), de Theekruidentuin (Ossenweide) en in de Paardeweide.

Teveel stekken van die geranium om allemaal terug te zetten? Honderd opgekomen tomatenplantjes? Zelfgestekte fuchsia’s? Breng ze naar het plantenasiel en weet dat ze in de tuin van een ander goed terecht komen. De meeste gevers zetten de naam van de plant er op een stekertje bij. Wie weet vind je daar zelf nét die plant of knol om die lege plek bij jou op te vullen!

De asielbakken zijn mede mogelijk gemaakt door het Betrekken-bij-Groen fonds van Provincie NH, gemeente Hoorn en de vrijwilligers en bewoners van genoemde straten.